Freeride Like A Girl

Freeride Like a Girl är en tävling som skapades under ett halvår av Jenny och Linnéa från årskurs ett, på Freeridegymnasiet i Malung. Tävlingen var ett projekt som ingick i en av kurserna under hotell- och turismprogrammet. Idén kom ifrån att de kände att det saknades en tävlingen i Sverige idag, där tjejerna får stå i centrum och åka på den nivå de själva känner sig bekväma med. Utifrån det så skapade Linnéa och Jenny, Freeride Like a Girl. Syftet var att göra en prestigelös tävling där istället glädjen att åka skulle vara i fokus. Ingen prestationsångest, utan endast ett gäng tjejer som tar över parken för en dag!

FLAG2

Fredagen den 8:e april hölls Freeride Like a Girl i Skistar Snowpark i Tandådalen. Solen sken hela dagen och bidrog till den sköna stämningen vi hade. Vi som arrangörer är nöjda med tävlingen och glada att så många ställde upp!

Ett av målen med Freeride Like a Girl var att skapa en lättåkt tävling att köra om man aldrig har tävlat innan. Därför började dagen med att peppa tjejer att våga ställa upp, vilket dom gjorde trots sin nervositet. Så en stor eloge till er tjejer som utmanade er själva och ställde upp! Tävlingen gick till så att det fanns två klasser, nybörjare och erfarna, där det inte fanns någon åldersgräns eller dylikt. Man kunde alltså helt själv bestämma vilken klass man ville ställa upp i.

Vi valde att annordna Freerde Like a Girl i Tandådalen, Skistar, och det är vi verkligen glada för! Vi fick sjukt bra hjälp och schysst bemötande från parkpersonalen både innan och under tävlingen. Så stort tack till Skistar Sälen!

Tävlingen började med en kvalsession. Vi körde utan en bestämd line up vilket var väldigt passande. Domarna anpassade sig alltså efter när tjejerna ville åka istället för tvärt om. Därför droppade tjejerna in när de kände sig redo och taggade att köra.

FLAG13

Kvalsessionen höll på i en timma där snowboardåkarna körde på så mycket de orkade och hann. Alla peppade varandra att köra sitt bästa och under kvalet fick vi se utveckling av grabs, 180, 360 och de som kom över sin rädsla för boxar/rails.

Efter kvalet drog alla åkarna, de grymma parkvärdarna och alla andra som hjälpt till under dagen och åt hamburgare på Pulsen. Vi satte oss på uteserveringen och njöt av solen tillsammans i trevligt sällskap för att samla kraft inför finalen. Tack till Tandådalens Wärldshus som bjöd på lunchen!

Efter lunchen hjälptes både åkarna och parkvärdarna åt att shapa tävlings arenan inför finalen och sen drog även den igång. Alla kom vidare till final och det var tre åk var som gällde. Solen sken på alla queens som visade sitt bästa. Dagen avslutades med prisutdelning för både 1:a, 2:a och 3:a i båda klasserna samt pris för “Bäst utveckling” och “Bästa Kommitment”. Tack till Burton, Anon, Spy+ och Eivy som stod för priserna.

Vi hade en riktigt rolig dag med skönt häng och massa grymma tjejer på bräda! Tävlingen  blev över alla förväntningar och vi kunde inte blivit nöjdare!

FLAG10

Efter en lyckad dag är vårt mål att nästa år köra en andra upplaga av Freeride Like a Girl. Då planerar vi att både köra med snowboard och skidåkare! Vi hoppas vi ses då!

RESULTAT:
FLAG8
Erfarna klassen. 1:a Hanna Österberg, 2:a Fanny Omne, 3:a Rebecca Bodin
FLAG6

Nybörjarklassen. 1:a Kristin Fogde Eriksson, 2:a Hanna Ålander, 3:a Jennifer Alarcon

FLAG3FLAG4FLAG5
FLAG7FLAG9FLAG11
FLAG12FLAG14

Text och bilder av:
Linnéa Fogde Eriksson och Jenny Ekman
Det här inlägget postades i Media, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.