Ansökan

ANSÖKAN SNOWBOARD & FREESKI

Är ditt största intresse att åka snowboard eller skidor? Då har du kommit till rätt plats. Freeridegymnasiet kombinerar dina studier med skid- och snowboardåkning under dina tre år på skolan. Du får möjlighet att utvecklas i din åkning, samtidigt som du utbildar dig inom turism.

Information angången antagningsläger kommer inom kort.

Vad tittar tränarna på under intagningslägret?

Alla som kommer på lägret har åkt olika mycket och är därför på varierad nivå. En del har främst åkt park, medan andra åkt mestadels i backen. Att kunna ta sig ner för en röd pist med kontroll är en förutsättning för att bli antagen. Att åka på antagningslägret är en kul och lärorik upplevelse där du får möjlighet att åka med andra tjejer och killar som älskar att åka snowboard eller skidor och är i samma ålder.

Om programmet

Snowboard och Freeski skidåkning är inte bara en fritidssysselsättning utan också en global industri bestående av varor och tjänster. Denna utbildning ger en bred bas av de kunskaper som är viktiga för upplevelseindustrin. Föreläsningar och studiebesök är exempel på spännande inslag i utbildningen under studietiden. En av de största fördelarna med programmet är att skolarbetet blir väl integrerat med både barmarksträning och skid-/snowboardåkning. Turism- och bransch­kunskapskurser integreras med idrotten. Under din tid som student på programmet ingår praktikveckor som förläggs på orter med anknytning till skid– och snowboardturism.

Under vinterhalvåret har du en-två träningsdagar i veckan i Sälenfjällen. Träningen består av åkning i pist, backcountry, park och halfpipe.

Behörighetskrav: Minst betyget E i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, geografi, historia, religion och samhällskunskap. Du måste dessutom ha minst betyget E i fem andra ämnen.

Ansökan sker i två steg:

1) Registrera dig hos Svenska Skidförbundet senast 1 december.

2) Vanlig gymnasieansökan genom studie- och yrkesvägledaren på din skola med ansökningskod: HT-TURFR före 1:a februari (eller det datum som gäller för din kommun). Godkända betyg för att söka ett yrkesprogram krävs.
(För att ha behörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.)

Inom Dalarna och Hälsingland sök genom: LÄNK

Med ansökningskod: HT-TURFR

Vi tar inte in några internationella elever i dagsläget.